Des d'AEBALL/UPMBALL, de la mà de Foment del Treball, i dins del Cicle de jornades de negociació col·lectiva i diàleg social, hem organitzat la jornada
La influència de les emocions a la negociació, que es celebrarà el proper 21 de maig en format online.
Prenem diàriament milers decisions i ho fem moltes vegades de manera inconscient i sota l’efecte de l’emocionalitat. Quan parlem de negociar, hem de tenir en compte que conflueixen dues dimensions: la “substància” que fa referència al tema o objectiu sobre el que estem negociant, i la “relació”, el tracte o la connexió amb la persona. Aquestes dues dimensions estan sempre en joc i en tensió perquè, en una negociació, les emocions són intenses i els interessos diferents.
Com podem arribar a acords satisfactoris i eficients, sense danyar la relació i amb el menor cost emocional possible? Com podem ser durs amb el problema i suaus amb les persones?
No podem ignorar les emocions, és un error, les hem de tenir presents, aprendre a reconèixer-les i gestionar-les. Perquè la única certesa que tenim és que no podem preveure com es desenvoluparà una negociació.
OBJECTIUS
- Identificar i comprendre les emocions, les pròpies i les de les altres persones, durant una negociació i convertir-les en les teves aliades.
- Aplicar l’autocontrol emocional per no perdre el focus del resultat que es vol obtenir.
- Definir el problema de manera neutral per identificar els interessos i no les posicions.
- Posar en pràctica estratègies de negociació i estils de comunicació per arribar a acords de guanyar-guanyar.
PROGRAMA
- Les dues realitats del conflicte: el conflicte real versus el conflicte artificial.
- L’ABC de les emocions en una negociació: principals emocions, el seu significat i com utilitzar-les al nostre favor.
- Identificació de les emocions en el llenguatge verbal i no verbal.
- Tècniques d’autocontrol per estar en presència i gestionar moments de por i enuig durant la negociació.
- Les principals estratègies de resolució de conflictes en una negociació.
- La preparació de la negociació des dels diferents escenaris possibles: Elaboració del Pla d’Acció inicial: creences limitants, identificació dels principals obstacles controlables i no controlables, quin és el pitjor escenari, mínims i màxims i què es el millor que pots aconseguir.
- La negociació com a procés exploratori: com respondre davant d’un negociador agressiu o cooperador. Tècniques per aplicar un estil de comunicatiu-emocional durant la negociació.
- El tancament de la negociació: que cal fer quan és satisfactòria, que cal fer quan no es satisfactòria.
- Habilitats de persuasió per augmentar el teu poder negociador.
EXPERTA
Esther Sardans, consultora d'estratègies de comunicació i coach en habilitats comunicatives per a líders, empreses i institucions.
Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l’àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Núm. d’expedient: STC040/24/000001.